Na mindegy. Ha már belekezdtem, leírom.
A legfinomabb, ha feláldozunk ehhez egy egész csirkét.
Ha mégsem akarjuk, akkor főzhetjük csirkecombból, szárnyból is.
Nem kell hozzá sok minden és nagyon gyorsan kész van, mert a fiatal csirke pillanatok alatt megfő.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 egész csirke (nem a legfiatalabb "rántani való", hanem annál kicsit idősebb) vagy 1 kg csirkecomb vagy 1 kg csirke szárny vagy a kettő tetszőleges arányban;
- két kávéskanál piros paprika;
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb vöröshagyma;
- kevés olaj vagy zsír (ha netán van tyúkzsírunk, akkor az a legjobb);
- 1 zöldpaprika;
- 1 paradicsom;
- só ízlés szerint;
A csirkét alaposan megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk.
Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük.
A lábast levesszük a tűzről (nehogy megégjen a paprika) és megszórjuk a pirospaprikával és jól elkeverjük. Majd visszatesszük a tűzre és beleöntjük a húsokat.
Alapos kevergetés közben kis tűzön rövid ideig kevergetve pörköljük a húst.
Ezután felöntjük egy kevés vízzel, éppen hogy ellepje a húsokat.
Megsózzuk, beletesszük a feldarabolt paprikát és paradicsomot.
Lassú tűzön addig főzzük, amíg megpuhul a hús. A végén megkóstoljuk a levét, hogy elég sós-e. Ha nem, akkor adunk hozzá még egy kis sót és azzal is összefőzzük. Vigyázzunk, nehogy elsózzuk!
Nokedlivel és salátával tálaljuk (jó a finom házi savanyított káposzta is).
Jó étvágyat!
Róza Tanya
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése