Mi kell hozzá 4 személyre?
- 1 kg savanyított káposzta
- 1/2 kg hús (én sertéscombból szoktam készíteni)
- vöröshagyma
- só ízlés szerint
- piros paprika
- egy kis olaj vagy zsír
A húst kis kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. A lábast levesszük a tűzről és rászórjuk a piros paprikát és jól összekeverjük. Azért kell levenni a tűzről, hogy meg ne égjen.
Beletesszük a lábasba a húst és visszatesszük a tűzre.
Addig kavargatjuk, amíg a húskockák minden oldala kissé kifehéredik.
Ekkor felöntjük vízzel és megsózzuk. Lefedve főzzük addig, amíg félig megpuhul.
Ha a káposzta nagyon savanyú, főzés előtt kissé kiáztatjuk, majd kinyomkodjuk.
A káposztát rátesszük a félig megfőtt húsra (pörköltre, hiszen az nem más), jól összekeverjük és öntünk rá egy kis vizet, hogy éppen ellepje. Ezután lefedve nagyon kis tűzön addig főzzük, amíg megpuhul a hús is és a káposzta is. Ha közben elfőtte a levét, öntünk rá vizet.
Nagyon finom.
De még finomabb, ha saját magunk által készített savanyú káposztát használunk.
Egészségére!
Róza Tanya
Egészségére!
Róza Tanya
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése