Translate

2012. december 1., szombat

Recept: Rizseshús

Édesanyám kedvenc étele volt a rizses hús. Általában havonta-kéthavonta készített. Ilyenkor  jó nagy adagot főzött és került belőle a fagyasztóba is.
Készíthetjük baromfi (tyúk, csirke, liba kacsa ....) vagy sertéshúsból.
Valószínűleg marhahúsból is jó, de úgy még nem próbáltam.
Pörköltből indulunk ki, most arról nem írok, hisz itt a blogban és a honlapon is írtam már a pörkölt készítéséről.
A különböző húsok főzési ideje nem azonos, ezért a rizst más-más időpontban kell a pörkölthöz adni.
A fiatal csirkehús gyakorlatilag egyszerre fő meg a rizzsel.
A tyúkhús főzési ideje pár óra, akár csak a marhahúsé.
A sertéshús kb. egy óra alatt megfő.
Szóval amikor úgy gondoljuk, hogy a hús főzési idejéből annyi van csak hátra, amennyi idő alatt a rizs is megfő, akkor adjuk hozzá a pörkölthöz a rizst és öntsük föl annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk meg és lassú tűzön főzzük addig amíg a hús is és a rizs is megpuhul. 
Időnként ellenőrizzük, nem főtte-e el az összes vizet, ilyenkor pótoljuk, de csak nagyon kevés vízzel. 
Jó étvágyat!

Róza Tanya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése